Què és Àgora Pagesa

El lloc a l’antiga Grècia on es reuneixen ciutadanes per a fer comerç, cultura, política i vida social, curiosament l’Àgora està envoltada per arcs es tracta d’una plaça porxada.

Nomes hi ha dues places amb arcs a Barcelona, una perquè va ser pensada així, la pç Reial i l’altra perquè es va decidir treure el mercat que va quedar obsolet i aquí apareix el Mercat de pagès de La Sagrera on a l’actualitat quinzenalment s’apropen productors de diferents especialitats però sobretot de fruita i verdura per portar-nos els seus productes directament al cor de La Sagrera i de primera mà, amb elles compartim cada sessió de coneixement i anècdotes sobre com ha anat aquella quinzena la producció, quins obstacles han vençut, a quines inclemències s’han afrontat i quina nova vida han vist créixer. És la manera per a moltes de nosaltres de mantenir la connexió amb el camp.

L’Àgora Pagesa es proposa recollir aquestes vivències, en format de vídeo, podcast, imatges i textos, de manera virtual ens proposem registrar i compartir aquests coneixements.

Darrera aquest exercici s’amaga l’essència de la Sobirania alimentaria, conèixer la realitat de les nostres productores, recolzar la seva producció a través de la compra, saber més del que mengem, de com ens arriba, de les cures que hi ha darrera la producció, intercanviant coneixement i fent difusió de totes aquestes pràctiques a través d’un comentari a les nostres xarxes, d’un article com aquest o una plataforma de vincle entre camp i ciutat com l’Àgora Pagesa.

Unes imatges del que es la plataforma i de la vitalitat del MERCAT de PAGÉS de LA SAGRERA

 

A la Plataforma podeu trobar també:

  • calendari d’activitats d’agroecologia, si voleu inscriure la vostra escriviu a informacio@agorapagesa.org
  • receptes i trucs
  • converses amb referents de l’agroecologia a la ciutat
  • mercats, on podreu veure altres mercats de pagès
  • i iniciatives amigues, un directori on veure altres projectes treballant en la línia.

TOT en programari lliure.

Configuració de Cookies


Tanca Més informació